Sarajevo Training Convention

• Šta je STC ?

Sarajevo Training Convention (u daljem tekstu “STC”) predstavlja međunarodnu konvenciju naučnog karaktera koja za cilj ima da kroz praktično – teorijske radionice unaprijedi znanje ljudi iz struke fitnesa, sportskog treninga, rehabilitacije i nutricionizma.

• Kako se rodila ideja za STC ?

Ideja za STC-om potiče još od sredine prošle decenije kada je ekipa Transforma u nedostatku kvalitetnih edukacija i radionica posegla za organizacijom jednog renomiranog događaja koji će ugostiti eksperte iz struke te dati priliku svim trenerima željnim znanja da isto obogate i na taj način unaprijede svoju praksu.

• Raspored i mjesto održavanja STC-a

Prvi STC koji smo održali bio je na proljeće 2017. u sarajevskom hotelu Holiday Inn. Naš tadašnji gost bio je dr. sci Asim Bradić, Sarajlija sa prebivalištem u Zagrebu i akademskim angažmanom na najvećoj visokoškolskoj ustanovi u Hrvatskoj – Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Posebno smo ponosni na činjenicu da je to bio svojevrsni povratak dr. Bradića u Sarajevo u svojstvu predavača još od svog odlaska sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerzieteta u Sarajevu. Svi gosti tada su saznali “Tri istina izvrsnog funkcionalnog treninga”, kako je na zahtjev predavača bila tema tadašnjeg seminara.

Drugi STC održan je godinu dana poslije, na proljeće 2018. godine kada su predavači bili Pero Kuterovac i Roni Kovačić iz Hrvatske, Asim Bradić i Tomislav Cvitanušić iz Bosne i Hercegovine te Nina Stojadinović iz Srbije.

STC 2018 by Transform

Treći STC održan je na proljeće 2019. godine kada su gosti bili Predrag Milošević i Dejan Ilić iz Srbije, Goran Marković iz Hrvatske te Amela Ivković O’Reilly iz Bosne i Hercegovine.

Četvrti STC održan je nešto kasnije, u septembru 2020. godine zbog pandemije COVID-19. Predavač je bio dr. Aleksandar Dejanović sa temom “Safe Backs”.

Peti STC održan je na proljeće 2022. godine kada je gost bio evropski i svjetski osvajač medalje u olimpijskom dizanju tegova Oleksiy Torokhtiy.

Budite u toku s našim aktivnostima i očekujte uskoro najavu za šesti STC koji će se održati 2023. godine!

Transform Team

STC prijava

Ovdje se možete prijaviti za STC - Sarajevo Training Convention.