Personalni trening 2 na 1

personalni trening 2 na 1

Personalni trening predstavlja uključivanje personalnog trenera u trenažni proces rekreativca ili sportiste. Uloga personalnog trenera je da pomogne vježbaču da ostvari svoje ciljeve. Personalni trener je stručno osposobljen, kako formalnim tako i neformalnim obrazovanjem, posjeduje iskustvo i poznaje metodiku i metodologiju rada kojom će klijenta dovesti od tačke A do tačke B.

Kakvi mogu biti ciljevi?

Personalni trening ima širok dijapazon ciljeva. Kao najčešći ciljevi izdvajaju se unaprijeđenje kondicije, regulisanje zdravstvenog statusa te gubitak mase tijela.

Šta je to PT 2 na 1?

Personalni trening 2 na 1 podrazumjeva direktan rad trenera sa dva klijenta. Personalni trener planira i programira trenažni proces, prati, evaluira i prilagođava kako bi plan i program bio uspješno sproveden. Korekcija je jako bitan faktor jer na taj način klijenti smanjuju mogućnost nepravilnog rada, samim time i preveniraju potencijalne povrede. Iako je oblik rada 2 na 1, trenažni proces se prilagođava svakom pojedincu tako da vježbači mogu a i ne moraju raditi iste vježbe.

Prednosti rada 2 na 1

Ovo je oblik rada gdje je trener fokusiran na dva klijenta, prati, kontroliše i koriguje njihov rad na treningu. Personalni trening 2 na 1 možete raditi i sa članom porodice ili rodbine, prijateljem, kolegom ili bilo kim drugim gdje vježbači međusobno motivišu jedni druge kako na dolazak tako i na kvalitetan rad na treningu. U radu 2 na 1 bitno je naglasiti i to da pažnja koja je usmjerena od strane trenera prema klijentu je od velikog značaja po pitanju raznih aspekata: motivacija, sigurnost i ispravnost vježbanja.

Zašto biste počeli sa PT 2 na 1?

Ovo je idealan način kako da počnete trenažni proces ukoliko imate nekoga s kim se jako dobro slažete i ko bi mogao biti vaš partner u treningu. Personalnim treningom 2 na 1 ćete unaprijediti vlastitu kondiciju i riješiti se stresa.

Pricing

personalni trening 2 na 1

prijavite se na personalni trening 2 na 1

Personalni trening 2 na 1

Ovdje se prijavite za personalni trening 2 na 1 (rad u paru sa trenerom)

Latest Photos

From Our Gym