Baždarević Dženan

BAŽDAREVIĆ DŽENAN, diplomirani profesor sporta i tjelesnog odgoja. Bivši profesionalni sportista. Fakultet završava 2009.godine u roku. Odmah nakon završenog prvog stepena studiranja upisuje magistarski studij koji uspješno završava odbranom Magistarskog rada u polju transformacionih procesa.
Već u završnim godinama studiranja počinje se baviti personalnim treningom, da bi se spomenutom pozivu maksimalno posvetio nakon odbrane Magistarskog rada. Uža specijalnost su mu metode treninga za gubljenje potkožnog masnog tkiva, formiranje miićne mase, kao i kondiciona priprema vrhunskih sportista.

Licencirani je TRX instruktor, koji veoma puno koristi u sprovođenju trenažnog procesa. Funkcionalni trening je nešto čemu posvećuje specijalnu pažnju i što usavršava kroz razne edukacije i kroz rad sa svojim klijentima.

Pored iskustva kao fitness instruktor sa mlađim i starijim osobama , radio je i kao profesor u OŠ Mehmed – beg- Kapetanović Ljubušak i OŠ Silvije Strahimir Kranjčević. Realizator je projekata koji omogućavaju omladini da se bave fizičkim aktivnostima i time unapređuju svoje zdravlje.