Historija

Udruženje za sport i rekreaciju „Fitness studio Transform“ egzistira od juna 2011. godine. Okuplja ekipu diplomiranih profesora sporta i tjelesnog odgoja koji su svoje neformalno, dodatno i svako drugo obrazovanje usmjerili u polje fitness industrije. Danas su to fitness i kondicioni treneri sa višegodišnjim iskustvom u radu sa različitim tipovima rekreativaca.

Osim formalnog i neformalnog obrazovanja, naša ekipa obiluje i ogromnim ličnim sportskim iskustvom. Lični primjeri iz prakse, uz praćenje savremenih istraživanja recept su za današnja mnogobrojna pozitivna iskustva i postizanju vrhunskih rezultata sa rekreativcia i sportistima.

Skroman početak nadomješten kvalitetnim radom

Krenuli smo skromno, pomenute 2011. godine iz 70-kvadratnog prostora u ulici Antuna Hangija. Kvalitet našeg rada omogućavao nam je postepen, ali kontinuiran rast i razvoj. Razvili smo sistem koji funkcioniše na bazi preporuke i to je u godinama koje slijede dalo rezultat.

S početkom 2016. godine podigli smo ljestvicu na veći nivo. Otvorenjem drugog, nešto većeg, studija u ulici Hakije Kulenovića pružili smo mogućnost svima onima koji su željeli baviti se fitnessom i tjelesnom aktivnošću da to rade na kvalitetan, sistematično osmišljen i stručno sprovođen način. Grupni programi kao što su Pilates i funkcionalni TRX ST Workout postali su svojevrstan brend, prepoznatljiv i van lokalne zajednice.

Ogroman iskorak napravljen je u oktobru 2017. godine. Ujedinjenje dva studija u jedan i kompletno preseljenje u novoizgrađeni R Sport Centar riješilo je dotadašnje infrastrukturne nedaće. Moderno opremljen objekat danas pruža izvrsne uslove trenerima i vježbačima da nivo trenažnog procesa bude na vrhunskom nivou.

Naše djelovanje se ne završava u prostorijama studija

Uporedo sa aktivnostima u studiju Transform aktivno radi i na usavršavanju znanja svog kadra. Posjete međunarodnim seminarima i simpozijima omogućava nam da kvalitet rada kontinuirano raste. U isto vrijeme uspješno organizujemo više različitih edukacija. Trenutno je Sarajevo Training Convention najveći skup fitness i kondicionih trenera u Bosni i Hercegovini, dok u saradnji sa TRX Croatia sprovodimo međunarodno priznato licenciranje instruktora TRX-a.

Različiti projekti su također dio naših aktivnosti. Tako smo ljeto 2017. stotinama pripadnica ljepšeg spola Grada Sarajeva upotpunili organizacijom ALORA Body&Mind Outdoor Class. Jesen 2017. godine smo obilježili organizacijom prvog fitness takmičenja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Riječ je o NEOFEN Fitness Challenge događaju koji nam je dao informaciju ko su među Sarajlijama najsnažniji rekreativci u muškoj i ženskoj kategoriji.

U budućnosti ćemo nastaviti raditi na poboljšanju psihofizičkog statusa rekreativaca, šireći svijest o važnosti fizičke aktivnosti u svakodnevnom životu i čineći sugrađane sretnijim, produktivnijim i fizički unaprijeđenijim u odnosu na dosadašnje stanje.