Ćerimagić Elmir

 ĆERIMAGIĆ ELMIR, nakon završetka Sportske gimnazije školovanje nastavlja na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Dodiplomski studij je završio sa specijalizacijom u oblasti transformacionih procesa, a zvanje mastera je stekao u području atletike s temom  ”Utjecaj nivoa elastične snage i morfoloških odlika donjih ekstremiteta na dinamiku startnog ubrzanja”

Jedan je od osnivača Atletskog Kluba Novi Grad Sarajevo, gdje trenutno radi kao rukovodilac  Kluba i  kao trener sprinterskih i preponaških disciplina. Nakon završetka prve godine studija, ulazi u trenažni proces sa mladim atletičarima u AK Sarajevo, gdje je radio pet godina kao specijalista na disciplinama preponskih trčanja. U svojoj trenerskoj karijeri ostvario je niz uspješnih rezultata u vidu desetine medalja sa Državnih prvenstava BiH u svim uzrasnim kategorijama na sprinterskim i preponaškim disciplinama, treniranje tri reprezentativca koji su nastupali za reprezentaciju BiH, jednog učesnika na svjetskom mlađe-juniorskom prvenstvu, jednog učesnika na evropskom mlađe-juniorskom prvenstvu, trener rekordera na 60m u dvorani za malađe juniore i niz drugih rezultata.

Učesnik je mnogih seminara i simpozija kao što su:

  • Kondiciona priprema vrhunskih sportaša u Zagrebu 5.6.7. i 8. Simpozij;
  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2012 gdje je u konkurenciji pedesetdvije evropske zemlje osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najzanimljiviji projekat”;
  • Učesnik na simpoziju NTS (Nove tehnologije u sportu) u Sarajevu 2013., kao predavač, gdje je osvojio drugo mjesto za najbolji istraživački rad u konkurenciji mladih istraživača/studenata.
  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2014.,  kao predavač projekta “Lets Bring Athletics in Schools”

Trenažne procese, s ciljem unapređenja kondicije sprovodi u sljedećim područjima: tenisa, nogometa, košarke, odbojke i borilačkih sportova. Trenažna sredstva se baziraju na teškim i lahkim atletskim tehnologijama treninga svih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

Također, uspješno sprovodi fitness programe sa rekreativcima kojima je cilj poboljšanje zdravlja i tjelesnog izgleda.