Baždarević Arijana

 

BAŽDAREVIĆ ARIJANA, diplomirani je trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode (Michael King, osnivač Pilates Institute). Bivša reprezentativka u ritmičkoj gimnastici.

2008. godine profesionalno ulazi u fitness industriju kao instruktor pilatesa i aerobika. Posjetilac je mnogobrojnih konvencija i fitness edukacija u Sarajevu i regionu. Radila je kao demonstrator na predmetu Aerobik na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja i kao demonstrator za akrobatiku na predmetu fizička priprema na Akademiji scenskih umjetnosti.Učesnica je snimanja više serijala jutarnjeg programa na Hayat TV kao dio ekipe LN1 pod vodstvom prof. dr. Lejle Šebić, a bila je i dio iste ekipe za snimanje prvog aerobik DVD-a u Bosni i Hercegovini „Aerobik sa Lejlom“ .

2010. godine zapocinje svoj samostalni rad i otvara prvi Pilates studio u gradu koji nudi razne pilates programe. Paralelno radi i kao personalni fitness trener. U području Pilates-a ima iskustvo sa klijentima svih generacija, a nerijetko radi sa klijentima koji imaju promjene na kičmenom stubu ili druge promjene koštanog sistema, sa trudnicama i klijentima zrelije dobi.

2017. godine prošla je edukaciju za funkcionalnu dijagnostiku i korektivni trening pod mentorstvom dr.sci. Asima Bradića.

Iza sebe ima sjajne rezultate i kao fitness instruktor. Licencirani je TRX instruktor, bodyART instruktor. posjeduje iskustvo u fitness treniranju i transformacijama rekreativaca, a jedan od omiljenih usmjerenja u trenažnom procesu joj je natalni i postnatalni trening.