Baždarević Arijana

BAŽDAREVIĆ ARIJANA, diplomirani je trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode (Michael King, osnivač Pilates Institute u Londonu). Bivša reprezentativka BiH u ritmičkoj gimnastici.

U fitness industriju profesionalno ulazi 2008. godine kao instruktor pilatesa i aerobika. U tom periodu pohađala je mnogobrojne konvencije i fitness edukacije u Sarajevu i regionu. Radila je kao demonstrator na predmetu Aerobik na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja i kao demonstrator za akrobatiku na predmetu fizička priprema na Akademiji scenskih umjetnosti.

Učesnica je snimanja više serijala jutarnjeg programa na Hayat TV kao dio ekipe LN1 pod vodstvom prof. dr. Lejle Šebić, a bila je i dio iste ekipe za snimanje prvog aerobik DVD-a u Bosni i Hercegovini „Aerobik sa Lejlom“.
Svoj samostalni rad započinje 2010. godine kada otvara prvi Pilates studio u gradu koji nudi razne Pilates programe. Paralelno radi i kao personalni trener.

Kao i ostatak Transform tima konstantno radi na usavršavanju i edukaciji, te je u prethodnom periodu postala licencirani TRX instruktor, bodyArt instruktor, a 2017. godine prošla je edukaciju za funkcionalnu dijagnostiku i korektivni trening pod mentorstvom dr.sci. Asima Bradića.
U okviru Fitness & health studija Transform usmjerena je na koordinaciju i organizaciju grupnih programa vježbanja, a idejni je pokretač i organizator uspješnih projekata od kojih izdvajamo:
-Alora body&mind trening na otvorenom koji već pune tri godine nudi građanima Sarajeva besplatne treninge na otvorenom u ljetnom periodu,
-Baby Bump neovisna kontinuirana škola za trudnice i porodilje koja egzistira već dvije godine i nudi psihofizičku pripremu trudnicama i kontinuiranu podrško tokom trudnoće i nakon poroda,
Jedan je od idejnih pokretača i organizatora, regionalno vrlo uspješnog, velikog naučno sportskog eventa Sarajevo Training Convention (STC), koji svake godine okupi stručne predavače iz polja sportskog i rekreativnog treninga kao i rehabilitacije.

Specijalnost su joj prenatalni i postanatalni trening.

Veliku ljubav i strast gaji prema Pilates programu, te se na tom polju kontinuirano educira, a za sebe ima i velike poslovne planove u tom smjeru.