Transform Team

DSC_5467

BAŽDAREVIĆ ARIJANA, diplomirani je trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode (Michael King,osnivač Pilates Institute). Bivša reprezentativka u ritmičkoj gimnastici.

2008. godine profesionalno ulazi u fitness industriju kao instruktor pilatesa i aerobika. Posjetilac je mnogobrojnih konvencija i fitness edukacija u Sarajevu i regionu. Radila je kao demonstrator na predmetu Aerobik na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja i kao demonstrator za akrobatiku na predmetu fizička priprema na Akademiji scenskih umjetnosti.Učesnica je snimanja više serijala jutarnjeg programa na Hayat TV kao dio ekipe LN1 pod vodstvom prof. dr. Lejle Šebić, a bila je i dio iste ekipe za snimanje prvog aerobik DVD-a u Bosni i Hercegovini „Aerobik sa Lejlom“ .

2010. godine zapocinje svoj samostalni rad i otvara prvi Pilates studio u gradu koji nudi razne pilates programe. Paralelno radi i kao personalni fitness trener. U području Pilates-a ima iskustvo sa klijentima svih generacija, a nerijetko radi sa klijentima koji imaju promjene na kičmenom stubu ili druge promjene koštanog sistema. Nije joj stran ni rad sa trudnicama i klijentima zrelije dobi.

Iza sebe ima sjajne rezultate i kao fitness instruktor. Licencirani je TRX instruktor, posjeduje iskustvo u fitness treniranju i transformacijama rekreativaca, a jedan od omiljenih usmjerenja u trenažnom procesu joj je natalni i postnatalni trening.

DSC_5387ČERIMAGIĆ ELMIR, nakon završetka Sportske gimnazije školovanje nastavlja na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu. Dodiplomski studij je završio sa specijalizacijom u oblasti transformacionih procesa, a zvanje mastera je stekao u području atletike s temom  ”Utjecaj nivoa elastične snage i morfoloških odlika donjih ekstremiteta na dinamiku startnog ubrzanja”

Jedan je od osnivača Atletskog Kluba Novi Grad Sarajevo, gdje trenutno radi kao rukovodilac  Kluba i  kao trener sprinterskih i preponaških disciplina. Nakon završetka prve godine studija, ulazi u trenažni proces sa mladim atletičarima u AK Sarajevo, gdje je radio pet godina kao specijalista na disciplinama preponskih trčanja. U svojoj trenerskoj karijeri ostvario je niz uspješnih rezultata u vidu desetine medalja sa Državnih prvenstava BiH u svim uzrasnim kategorijama na sprinterskim i preponaškim disciplinama, treniranje tri reprezentativca koji su nastupali za reprezentaciju BiH, jednog učesnika na svjetskom mlađe-juniorskom prvenstvu, jednog učesnika na evropskom mlađe-juniorskom prvenstvu, trener rekordera na 60m u dvorani za malađe juniore i niz drugih rezultata.

Učesnik je mnogih seminara i simpozija kao što su:

  • Kondiciona priprema vrhunskih sportaša u Zagrebu 5.6.7. i 8. Simpozij;
  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2012 gdje je u konkurenciji pedesetdvije evropske zemlje osvojio prvo mjesto u kategoriji “Najzanimljiviji projekat”;
  • Učesnik na simpoziju NTS (Nove tehnologije u sportu) u Sarajevu 2013., kao predavač, gdje je osvojio drugo mjesto za najbolji istraživački rad u konkurenciji mladih istraživača/studenata.
  • Učesnik European Athletics UNESCO Young Leaders Forum 2014.,  kao predavač projekta “Lets Bring Athletics in Schools”

Trenažne procese, s ciljem unapređenja kondicije sprovodi u sljedećim područjima: tenisa, nogometa, košarke, odbojke i borilačkih sportova. Trenažna sredstva se baziraju na teškim i lahkim atletskim tehnologijama treninga svih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti.

Također, uspješno sprovodi fitness programe sa rekreativcima kojima je cilj poboljšanje zdravlja i tjelesnog izgleda.

DSC_6175BAŽDAREVIĆ DŽENAN, diplomirani profesor sporta i tjelesnog odgoja. Bivši profesionalni sportista. Fakultet završava 2009.godine u roku. Odmah nakon završenog prvog stepena studiranja upisuje magistarski studij koji uspješno završava odbranom Magistarskog rada u polju transformacionih procesa.
Već u završnim godinama studiranja počinje se baviti personalnim treningom, da bi se spomenutom pozivu maksimalno posvetio nakon odbrane Magistarskog rada. Uža specijalnost su mu metode treninga za gubljenje potkožnog masnog tkiva, formiranje miićne mase, kao i kondiciona priprema vrhunskih sportista.

Licencirani je TRX instruktor, koji veoma puno koristi u sprovođenju trenažnog procesa. Funkcionalni trening je nešto čemu posvećuje specijalnu pažnju i što usavršava kroz razne edukacije i kroz rad sa svojim klijentima.

Pored iskustva kao fitness instruktor sa mlađim i starijim osobama , radio je i kao profesor u OŠ Mehmed – beg- Kapetanović Ljubušak i OŠ Silvije Strahimir Kranjčević. Realizator je projekata koji omogućavaju omladini da se bave fizičkim aktivnostima i time unapređuju svoje zdravlje.

jasmin1JAŠAREVIĆ JASMIN, diplomirani profesor Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Rođen 1993. godine u Sarajevu gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Fakultet sporta i tjelesnog odgoja upisuje 2012. godine, gdje je 23. septembra 2016. godine odbranio diplomski rad na temu “Analiza savremenih tehnologija nogometnog treninga i uzrasnih karakteristika mladih nogometaša” pod mentorstvom doc. dr. Harisa Alića. Tokom studiranja je pokazao zavidne rezultate iz predmeta kao što su “Antropomotorika”, “Fitness”, “Nogomet”, “Kondiciona priprema”, “Sportski trening”, “Sport i zdravlje” i “Sportska prehrana”, a uspješno je obnašao i funkciju demonstratora na nekoliko predmeta u okviru katedre Organizacija i upravljanje na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.

Fitnessom se počinje baviti 2013. godine, kada počinje istraživati funkcionalni trening te rad sa slobodnim težinama i rekvizitima koji omogućavaju postizanje optimalne tjelesne forme, kao i poboljšavanje funkcija lokomotornog aparata koje su usljed nebrige o tjelesnoj aktivnosti postale zanemarene.

Trenutno je i asistent u Školi fudbala “Asim Ferhatović – Hase”, Fudbalskog kluba Sarajevo, gdje u saradnji sa trenerom Abdulahom Oručem vodi brigu o trenažnom procesu selekcije 2005. godišta.

Bivši je fudbalski sudija i član Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Učesnik je više seminara iz oblasti nogometa i sportskog treninga, s posebnim akcentom na transformacijski proces rekreativaca i sportista.

DSC_5422BAŽDAREVIĆ ADNAN, diplomirani profesor sporta i tjelesnog odgoja. Diplomirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja 2009. godine, a dvije godine kasnije uspijeva odbraniti i Magistarski rad u polju transformacionih procesa.

U fitness industriju se kao personalni trener upušta odmah po završetku prvog stepena studiranja. Danas sa izuzetno dobrim rezultatima sprovodi različite programe treniranja, a među kojima prednjače programi za jačanje leđa, odnosno, programi za rješavanje bola u leđima i raznih kičmenih deformiteta koje nosi današnja svakodnevnica.

Treninzi za gubitak potkožnog masnog tkiva, podizanje opšte fizičke pripreme idr. samo su neki od programa koje sa uspjehom sprovodi sa svojim klijentima. Pored toga, programi ishrane za sve programe treniranja, su oblast kojoj je posvetio dosta vremena za vrijeme studiranja. Posjetilac je konvencija i fitness edukacija u Sarajevu i regionu koje se tiču tema prehrane i kičmenih deformiteta, ali bez izuzimanja i drugih programa treniranja.

Posjeduje licence za rad sa TRX suspension training,Trigger point foam roller, Functional training, Healty Back, Kettlebell/Girja.

_DSC1075

AMRA KALABUŠIĆ, rođena je 11.10.1986. godine u Sarajevu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu upisala je 2005 .godine, a diplomirala 2009. godine. Zvanje Magistra krivičnog prava stekla je 2012. godine.

Cijeli život je u sportu. Kao rekreativac u svijet aerobika ulazi 2006. godine, a kao instruktor radi od 2011. godine. Certificirani je instruktor grupnih treninga. Od aprila 2014. godine dio je tima Total body control- Pilates with Arijana, pod mentorstvom Arijane Muzaferović-Baždarević, diplomiraog trenera sporta i licenciranog Pilates instruktora MK metode.

U cilju kontinuiranog usavršavanja bila je učesnik velikog broja međunarodnih aerobik i pilates konvencija u regionu. U avgustu 2015. godine učestvuje u yoga edukaciji i seminaru u organizaciji  Udruženja za psiho-fizički razvoj „E-motion“. Komunikativna je, posjeduje vedar duh i bogato znanje koje će rado prenijeti na klijentice, bez obzira na njihovu starosnu dob i trenutni nivo fizičkih sposobnosti.

One thought on “Transform Team

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *