TRX WORKOUT

Vjerovatno dosta vas ne zna šta tačno predstavlja TRX, odnosno, kakve sve vrste treninga možemo raditi sa ovim rekvizitom…TRX predstavlja rekvizit koji i nije baš najnovije dostignuće fitness industrije, ali definitivno, prema našem mišljenju, jedna od najboljih stvari koja se ikada pojavila u fitness-u! Dizajn samog rekvizita je veoma jednostavan i čine ga par prilagođenih karabinera i dva kaiša koji se završavaju ručkama. Ono što je važno na početku istaći jeste da sa TRX-om možete sprovoditi apsolutno sve metode treninga!

DSC_8040
TRX trening krasi specifičan pristup treningu u kojem se koristi vlastita težina tijela kako bi se uključio što veći broj mišićnih vlakana. Ovom vrstom treninga istovremeno razvijate snagu, ravnotežu, fleksibilnost i čvrstoću zglobova.
Preporučuje se jednako rekreativcima i sportašima, ženama i muškarcima, starijima, pa čak djeci i tinejdžerima. Ono što svakako moramo istaći jeste jedan detalj, a to je da u svakom trenutku svaki vježbač može povećati ili smanjiti intenzitet vježbanja, te na taj način prilagoditi trening sebi i svojim mogućnostima za postizanje najboljih rezultata. Sa TRX-om možete trenirati apsolutno svaku mišićnu grupu, i pri izvođenju bilo koje vježbe MORATE aktivirati mišiće core-a, te ih na taj način maksimalno ojačati. Rješavanje problema sa bolom u leđima, jačanje cijelog tijela, gubitak potkožnog masnog tkiva ili bilo koji drugi cilj koji želite postići je 100% ostvariv kroz TRX trening!

DSC_4929DSC_4948DSC_8040

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *