ALORA Body&Mind Outdoor Class

ALORA Body&Mind
Fitness & health studio “Transform” u saradnji sa kompanijom Nobel sedmicama u kontinuitetu uspješno je organizovao besplatan čas u prirodi.

ALORA Body&Mind Outdoor Class održavao se pod vedrim nebom i u predivnom prirodnom okruženju Centra Safet Zajko. Predvodila ga je licencirana instruktorica MK Pilatesa Arijana Baždarević u saradnji sa Amrom Kalabušić.

Sadržaj časa osmišljen je kao kombinacija jednostavnih Yoga elementa i pilates vježbi. Yoga asane će djelovati relaksirajuće na um i unaprijediti fleksibilnost. Pilates vježbe imaju zadatak da ojačaju duboke mišiće i poprave držanje tijela. Kombinujući ova dva programa imamo za cilj da na ugodan način sve prisutne oslobodimo nakupljenog stresa i motivišemo za upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Čas se održavao svake subote s početkom u 8:30 sati, u Centru Safet Zajko, sarajevske opštine Novi Grad. Prvobitna ideja je da se časovi organizuju uz atletsku stazu, međutim u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova selili smo se u zatvorenu prostoriju u krugu Centra.

Zahvaljujemo se naši prijateljima iz NOBEL-a koji su vježbačima obezbjedili podloge za vježbanje, vode za osvježenje te prigodne poklon pakete kao mali znak pažnje.

Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu ispod.