Zašto trebam personalnog trenera?

Pored opšte činjenice da vježbanjem možete unaprijediti svoje zdravlje, postoji i druga strana te iste medalje! Ono što se medijski ne eksponira i što izbjegava da prizna svaki samouki vježbač jeste da postoji i određeni procenat mogućnosti da se vaše zdravlje unazadi prilikom fizičke aktivnosti! Nepoznavanje pravilnog planiranja i programiranja treninga može dovesti do određenih greški u vašem treningu, a što može prouzrokovati katastrofalne povrede!

Dakle, nepoznavanje same materije treninga ćemo navesti kao prvi razlog zašto biste trebali razmisliti o opciji uzimanja personalnog (privatnog) trenera. Ipak, i to je posao za koji je neophodno fakultetsko obrazovanje, unutar kojeg dobijete adekvatno znanje o anatomiji ljudskog tijela, fiziologiji, opštim  motoričkim sposobnostima čovjeka, planiranju i programiranju treninga, pravilnoj ishrani…i još mnogo čemu, a od čega ovisi kvalitet samog trenera. Da odmah razjasnimo, kao i u svakom drugom poslu, postoji  RAZLIKA u kvaliteti između trenera,manja ili veća, a možda i jedina referenca koja daje pravu informaciju o kvaliteti trenera jesu (ne)zadovoljni klijenti i rezultati koje postiže sa njima!

Sljedeći razlog zašto biste trebali razmotriti opciju privatnog trenera jeste ukoliko ste VJEŽBAČ POČETNIK! Koji je trening adekvatan za vas, kako trenirati sutra, da li pravilno izvodim vježbu, koje vježbe, koliko ponavljanja ili serija, kako se hraniti i mnoge druge stvari su pitanja za koje odgovore ne možete naći na internetu!

Bilo koji cilj da postavite ispred sebe, da bi došli do istog trebate adekvatan i prilagođen program vašim trenutnim mogućnostima! Voditi se programom koj je neko drugi koristio, ili napisao za milion drugih vježbača ne daje garanciju da će imati pravi efekat na vas.

Uz to, ukoliko imate određenih fizičkih problema u vidu povreda koje ste imali, a ostale su određene posljedice, ili ukoliko imate problema sa nerazvijenošću neke motoričke sposobnosti, biće gotovo nemoguće sprovesti program koji se pronašli na internetu. Sve su ovo neki od razloga zašto trebate stručno lice u vašoj blizini, kako bi mogli sigurno vježbati i UNAPRIJEDITI svoje zdravlje.

Takođe, iz velikog iskustva, ne poznajemo vježbača kojem nije došla ”žuta minuta” kada trening jednostavno ne ide kako ste zamislili, i najradije bi isti napustili! Šta mislite ko tada treba da vas podrži, da vam podigne moral i da vas motiviše?! Naravno, personalni (privatni) trener!

Gore smo naveli samo neke od razloga zašto biste trebali angažovati personalnog trenera! Trening je, iako tako možda i ne djeluje, nauka! Kako trenirati, kako se hraniti, kako odmarati su pitanja čiji odgovori vode do vašeg zacrtanog cilja! zapitajte se da li znate odgovore na ova pitanja i na sva podpitanja sa kojim ćete se susretati tokom vježbanja!

Transform team vam stoji na raspolaganju! Veliki broj naših zadovoljnih vježbača je naša najbolja reklama!

Provjerite zašto je naš slogan TRANSFORM YOUR LIFESTYLE (PROMIJENITE SVOJ NAČIN ŽIVOTA) !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *