Besplatni časovi na otvorenom i ove godine u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko”

Fitness & health studio Transform i predstavništvo farmaceutske kuće Nobel Ilac za Bosnu i Hercegovinu i u 2019. godini časte Sarajlije besplatnim časovima pilatesa.

Alora Body&Mind Outdoor Class je među građanima Sarajeva već dobro poznat projekat. Prvi put realizovan prije dvije godine, a danas već treću godinu u nizu čini da Sarajlije subotnje ljetno jutro počnu savršenim načinom da nagrade svoje tijelo fizičkom aktivnošću i oslobode um od stresa.

O prednostima ovih relaksirajućih vježbi i borbi protiv stresa intervju je dala Asja Sirbubalo iz Nobel Ilac predstavništva u BiH.

“Drago nam je da već treću godinu zaredom građanima poklanjamo besplatan trening na otvorenom, kako volimo reći, uz cvrkut ptica i na jutarnjom rosom okupanoj travi. Trening je namijenjen svima kojima je potrebno oslobađanje od stresa, a u današnje vrijeme slobodno možemo reći da smo to svi mi. Projekat je nastao u saradnji sa Fitness & health studiom Transform i Arijanom Baždarević, diplomiranom trenericom sporta i licenciranom pilates instruktoricom. Istraživanja su pokazala da i sam boravak u prirodi oslobađa od mentalnog umora i opušta duh i tijelo, a uloga fizičke aktivnosti, posebno pilatesa i yoge, je sjajan način da se pokrenemo i podignemo raspoloženje.”, kazala je u razgovoru sa Prekardašijan.ba

Ovogodišnji Alora Body&Mind Outdoor Class traje do 17. augusta, stoga pozivamo sve one koji još nisu da nam se pridruže i besplatno okuse sve čari pilatesa na otvorenom sa našom instruktoricom Arijanom Baždarević.

Foto-galeriju s ovogodišnjih druženja u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko” možete pronaći na našoj Facebook stranici.

Napominjemo i to da svi oni koji žele ovakvu aktivnost uvrstiti u svoju svakodnevnicu to mogu pronaći u našem studiju u naselju Jezero gdje dva puta sedmično (utorak i četvrtak 19:30 sati) sprovodimo program Pure Pilates Class. Sve informacije možete dobiti putem e-maila info@transform.ba ili telefona 061/572-177.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *