Održan Panel za trudnice: Stručne panelistkinje, premijerna izložba i pokloni za prisutne

U Sarajevu je jučer u organizaciji Škole za trudnice i porodilje “Baby Bump” održan prvi Panel za trudnice.

Panelu je prisustvovalo preko 70 trudnica, a one su slušale razgovor i imale priliku postavljati pitanja u tri bloka.

U okviru prvog panela tema je bila “Tok poroda”, a panelistkinje su bile dr. Mirela Hodžić, inače ginekolog, te Jasmina Divanefendić, babica Plave poliklinike.

Tema drugog panela bila je “Komunikacija sa bolničkim osobljem”. O tome su razgovarale dr. Armina Rovčanin- Osmanović, specijalista ginekologije i akušerstva zaposlena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Dolores Radonić, licencirana instruktorica tečaja za porod i dula te ponovo dr. Mirela Hodžić.

Treći panel je održan na temu “Plan pripreme za postpartum” gdje su učestvovale Jasmina Nikšić, savjetnik iz oblasti Realitetne psihoterapije, Lana Lekić, doktor farmaceutskih nauka i licencirana instruktorica za masazu beba i ponovo Dolores Radonić.

Na Panelu je predstavljena izložba “Porođaji Balkana”, prikazujući intimne trenutke s kućnnih porođaja u vodi iz nekoliko zemalja na Balkanu. Izložba je premijerno prikazana jučer, a u skorije vrijeme naći će svoj prostor i u zemljama regiona.

Fotogaleriju s Panela za trudnice možete pogledati na Facebook stranici Škole za trudnice i porodilje Baby Bump.

Fitness & health studio Transform, u sklopu kojeg djeluje Škola za trudnice i porodilje “Baby Bump” i Udruženje “Prirodan porod” duguju zahvalnost prijateljima projekta:

Dolisa Inspired

Trudnice i mame darovane su domaćim brendom specijaliziranim za šivanje ergonomskih nosiljki za bebe prema svjetskim standardima koji pruža i usluge savjetovanja za mame za njihovi praktičnu primjenu. Dolisa daruje vaučer sa 10% popusta na Levita nosilju za bebu, a više informacija o ovim nosiljkama možete pronaći i na Facebook stranici Dolisa Inspired.

BelmaART

Napravite fotografije za pamćenje u BelmaART, koja poklanja 30% popusta na fotografisanje novorođenčadi. Sam proces fotografisanja za novorođenče zapravo je vrlo ugodan. Čin fotografisanja odvija se pod prirodnom dnevnom svjetlošću. Fotografisanje u prosjeku traje jedan sat, a idealan period za fotografisanje je do 20 dana bebinog života.

Weleda

Weleda je za sve prisutne trudnice obezbjedila uzorke popularnog Weleda ulja protiv strija. “U harmoniji sa čovjekom i prirodom” slogan je iza kojeg stoji isustvo i tradicija duga 90 godina, za potpuno prirodnu kozmetiku nazvanu Weleda. Weleda je prirodna njemačka kozmetika koja se pri izradi svojih proizvoda oslanja na moć biljaka iz organskog i biodinamičkog uzgoja. U okviru Weleda asortimana nalaze se i proizvodi za njegu trudnica i dojilja kkao i vrhunsi proizvodi za djecu i bebe, dostupni u svim bolje opremljenim i “Weleda partner” apoteama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Organlook

Svaka mama želi najbolje za svoju bebu, a jedna od najvažnijih stvar prilikom odabira proizvoda za bebe jesu prirodni sastojci prilagoeni za bebinu osjetljivu kožu. Organlook prirodna kozmetika je proizvedena u Bosni i Hercegovini, uz mnogo truda i ljubavi samo za najmlađe. Ovaj brend je obezbjedio pet vaučera sa popustom i jednu prirodnu remu za bebu koja obiluje predivnim sastojcima: Organsko kokosovo ulje, shea puter, djevičanski pćelinji vosak, nevenovo ulje i organsko suncokretovo ulje. Nakon svakodnevnog korištenja kreme, bebina koža je zaštićena i mirisna.

Lilium Dule

Dule rado pomažu savjetima vezanim za postpartum, posebno o izazovima sa dojenjem. One dolaze na adresu za pomoć s dojenjem i postpartum njegu majke. Svaka majka zaslužuje Dulu i za svaku maju postoji Dula koja će joj dati pravu podršku. Ako želite Dulu, možete im se javiti putem Facebook stranice Lilium Dule.

Healthy’s poslastice

Tokom trajanja Panela učesnice su imale priliku degustirati Healthy’s poslastice napravljene od visokokvalitetnih namirnica sa prirodnim zaslađivačima, bez dodanih rafinisanih masti, šećera, aditiva i boja. Ovo su slatkiši koji su zdravi, energetski bogati i hranjivi te koji se jedu bez grižnje savjesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *