Predstavljamo predavače STC-a: Dejan Ilić, trofejni stručnjak sa iskustvom svjetskih razmjera

Nakon Peđe Miloševića i dr. sci Gorana Markovića, danas predstavljamo trećeg predavača na ovogodišnjem STC-u Dejana Ilića.

Dejan Ilić je kondicijski trener. Bogatu karijeru počeo je u FK Partizan. Za 10 godina rada u jednom od najvećih nogometnih klubova u Srbiji osvojio je sedam titula prvaka Srbije i dva Kupa Srbije. Dva puta se takmičio u grupnoj fazi Lige prvaka, a jednom je stigao i do osmine finala Evropske lige.

Godinama je sarađivao sa proslavljenim stručnjakom Miroslavom Đukićem s kim je brinuo o kondicijskoj pripremi nogometaša Hercules C.F., Real Valladolid i kao kruna Valencia CF.

Sa nogometnom u21 reprezentacijom Srbije bio je na dva Evropska prvenstva, sa u23 reprezentacijom učestvovao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a u A selekciji proveo je četiri godine radeći sa Javierom Clementeom, Miroslavom Đukićem i Ljubinkom Drulovićem.

Trenutno je kondicijski trener FK Čukarički, četveroplasirane ekipe Superlige Srbije. U FK Čukarički je pokrenuo Analitički centar, jedinstven projekat koji prati evropske potrebe nogometa.

Predavanje Dejana Ilića na temu “Funkcionalni trening i paradigma kretanja” počet će u 16:05 sati, a kroz temu ćete saznati kako kretanje mehanički i energetski učiniti efikasnijim, vježbe kao alate i njihovu primjenu te vježbe za prevenciju najčešćih povreda kod sportista.

Podsjećamo, do 28. februara možete iskoristiti 30% popusta na ranu prijavu.

Prijave za ovogodišnji Sarajevo Training Convention možete izvršiti putem našeg weba. Sve informacije možete dobiti kroz e-mail info@transform.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *