Predstavljamo predavače STC-a: Dr. sci Goran Marković, naučnik koji radi sa nekim od najuspješnijih hrvatskih sportista

Treći po redu edukacioni naučno – praktični seminar Sarajevo Training Convention ugostit će i redovnog profesora sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – dr. sci Gorana Markovića.

Dr. sci Goran Marković je jedan od najznačajnijih kinezioloških naučnika na prostoru jugoistočne Evrope. Na Kineziološkom fakultetu predavač je na dva redovna predmeta “Osnove kineziološke transformacije” i “Motorička kontrola”. Objavio je 65 naučnih radova u međunarodno priznatim naučnim časopisima iz područja sportske nauke, sportske medicine, primijenjene fiziologije i neuronauke. Dobitnik je Državne nagrade za znanost u Republici Hrvatskoj za 2011. godinu u području društvenih nauka.

Njegova karijera počinje još 1999. godine od kada radi kao kondicioni trener/savjetnik i kineziterapeut s brojnim sportistima, sportskim ekipama i reprezentativnim selekcijama (borilački sportovi, košarka, odbojka, nogomet, tenis). Aktivno je učestvovao u prevenciji i/ili rehabilitaciji povreda brojnih hrvatskih sportista kao što su Sandra Perković, Blanka Vlašić, Marko Tomas, Nikica Jelavić, Franko Andrijašević, Filip Krovinović, Arijan Ademi i brojni drugi. Stručni je konsultant Kineskog Olimpijskog Komiteta u području stručnog usavršavanja doktora i fizioterapeuta u sportu. Prošlu sezonu je bio i Koordinator kondicijske i rehabilitacijske službe GNK Dinamo Zagreb.

Osnivač je i direktor sportskog i rehabilitacijskog centra «Motus Melior», gdje preko četiri godine pruža profesionalne usluge dijagnostike, sportskog treninga, prevencije i rehabilitacije povreda i sindroma prenaprezanja sportistima i rekreativcima.

Predavanje dr. sci Gorana Markovića na temu “Prevencija i rehabilitacija ozljede hamstringsa: Znanost i praksa” počet će u 14 sati, a kroz nju ćete saznati procjenu faktora rizika nastanka povrede hamstringsa, praktičnu primjenu mjera prevencije povrede hamstringsa te rehabilitaciju povrede hamstringsa s naglaskom na sportske igre.

Prijave za ovogodišnji Sarajevo Training Convention možete izvršiti putem našeg weba. Sve informacije možete dobiti kroz e-mail info@transform.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *