Najava STC 2019: Sarajevo treći put domaćin regionalne smotre fitness i kondicijskih trenera

Treći po redu Sarajevo Training Convention, skraćeno STC, bit će održan u mjesecu martu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Fitness & health studio Transform i ove godine će dočekati stotine fitness i kondicijskih trenera, sportskih trenera, fizioterapeuta i ljubitelja sporta kojima će predavati međunarodno priznati stručnjaci u nauci i praksi.

Iskustva iz prethodne dvije godine dokazala su nam da je STC jedna od najcjenjenijih naučno – praktičnih konferencija iz oblasti sporta, fitnessa i kondicijske pripreme. Zbog toga nastojimo održati i unaprijediti kvalitet dovodeći vrhunska imena.

Nakon što je javnost u Bosni i Hercegovini imala priliku slušati imena poput dr. sci Asima Bradića, dr. sci Nine Stojadinović, Pere Kuterovca, Ronija Kovačića i Tomislava Cvitanušića, ove godine će svoja znanja i iskustva sa gostima dijeliti Predrag Milošević, dr. sci Goran Marković, Dejan Ilić i Amela Ivković O’Reilly.

Predrag Milošević je licencirani personalni trener i kondicijski trener u ekipnim sportovima. U svijetu bodybuildinga osvajač je mnogobrojnih takmičenja na domaćem i regionalnom nivou. Vicešampion Mediterana i Evrope.

Dr. sci Goran Marković je redovni profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Već 20 godina radi kao kondicijski trener i kineziterapeut s brojnim sportistima, sportskim ekipama i reprezentativnim selekcijama u raznim sportovima. Osnivač je sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior u Zagrebu, stručni konsultant Olimpijskog komiteta Republike Kine, a bio je i koordinator kondicijske i rehabilitacijske službe u GNK Dinamo Zagreb.

Dejan Ilić je kondicijski trener u nogometu. Kroz svoje bogato iskustvo radio je 10 godina u FK Partizan gdje je osvojio devet trofeja i dva puta učestvovao u grupnoj fazi Lige prvaka, španskim klubovima Hercules, Real Valladolid i Valencia, u-21 i A selekciji reprezentacije Srbije.

Amela Ivković O’Reilly je među najcjenjenijim stručnjacima u regiji kada je u pitanju ishrana i nutricionizam. Član je udruženja nutricionista Irske i Velike Britanije, a radila je na klinikama u Dublinu, Londonu, Grand Canariji, sprovodila privatnu praksu u Sarajevu, te bila uključena u projekat vodeće evropske kompanije DM.

Uvjereni smo da će STC 2019, baš kao i prethodna dva, biti mjesto dijeljenja znanja i razmjene iskustva bosansko-hercegovačkih i regionalnih stručnjaka u ovom polju.

Prijaviti se možete putem web stranice www.transform.ba, gdje možete saznati teme i druge detalje vezano za konferenciju.

Za sve dodatne informacije i pitanja Fitness & health studio Transform stoji na raspolaganju kroz inbox Facebook stranice, e-mail info@transform.ba ili broj telefona 061/550-049 (Adnan).

Vidimo se u Sarajevu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *