Sarajevo Training Convention: Najveći sportski naučno-praktični seminar u BiH ponovo u Sarajevu

Druga po redu međunarodna naučno – praktična konferencija o sportu, Sarajevo Training Convention, održat će se 17. marta ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nakon što je prošlogodišnja konferencija zabilježila nezapamćen rezultat, ugostivši preko stotinu fitness i kondicijskih trenera, sportskih trenera, fizioterapeuta, rekreativaca i drugih, Transform Sarajevo u saradnji sa prof. dr. Asimom Bradićem diže ljestvicu i bit će domaćin vrsnim regionalnim i svjetskim stručnjacima.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji bit će: Pero Kuterovac, Roni Kovačić, Asim Bradić, Tomislav Cvitanušić i Nina Stojadinović.

Pero Kuterovac je najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj. Višestruki osvajač olimpijske medalje, kao najvećeg dostignuća u sportu, otkrit će prisutnima koje su tajne uspjeha do zlatne olimpijske medalje. Njegova tema je „Tri formule do zlata“.

Roni Kovačić je renomirani hrvatski fitness trener. U Sarajevu će govoriti o ishrani rekreativaca i sportista. Tema „Personalni trening za svakoga“ je sigurno aktuelno pitanje u polju fitnessa.

Asim Bradić je univerzitetski profesor. Nekada na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, danas na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao jedan od najznačajnijih naučnika u regiji kada je u pitanju kondicijska priprema predstavit će nam temu „PHM (Personal Health Model) – Inovacijski model dijagnostike i treninga u sportu, fitnessu i rehabilitaciji“.

Tomislav Cvitanušić je naš sugrađanin. Jedan od osnivača NGO “Marathon” i pokretača sarajevskog polumaratona, jednog od najmasovnijih događaja u regiji ovog tipa. Tema njegovog predavanja je „Koji je tvoj izgovor?“.

Nina Stojadinović je direktorica „Fitnes Akademije“, specijalizirane organizacije za edukaciju fitness instruktora gdje se do sada educirala i certificirala 31 generacija instruktora pilatesa, aerobika, stepa, kick aerobika, funkcionalnog i personalnog treninga i oni danas rade širom regiona i svijeta. Predavat će na temu „Primjena vježbi, tehnike i metodike body & mind programa u sportu, rekreaciji i rehabilitaciji“.

Osim predavača, kao i prošle godine, Sarajevo Training Convention će ugostiti i ekipu iz Hrvatske koja će predstaviti najsavremeniju dijagnostičku aparaturu brenda POLAR.

Pozivamo sve da i ove godine budu dio najveće smotre fitness i kondicijskih trenera u Bosni i Hercegovini!

Osnovne informacije o Konferenciji

GDJE SE ODRŽAVA:
R Sport centar (ul. Patriotske lige 50), 71000 Sarajevo

DATUM ODRŽAVANJA:
17.03.2018. u 10h

PREDAVAČI:
– Pero Kuterovac (HRV)
– Asim Bradić (BiH)
– Roni Kovačić (HRV)
– Tomislav Cvitanušić (BiH)
– Nina Stojadinović (SRB)

CIJENA:
70KM – 35EUR
Studenti: 50KM – 25EUR

NAČIN UPLATE:
Uplate se vrše žiralno i to koristeći sljedeće podatke:
Primalac: Udruženje za sport i rekreaciju “Fitnes studio Transform”
Svrha uplate: Članarina za STC
Račun primaoca: 1541602004468564
ID broj: 4201815240006

Za uplate iz inostranstva:
Banka: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA 39 1541602004468564

PRIJAVA:
Prijavu vršite putem naše web stranice: www.transform.ba
Klikom na LINK automatski će Vam biti otvorena mogućnost prijave gdje pored popunjavanja obaveznih polja attachirate sliku bankovne uplatnice i sve zajedno saljete kao prijavu. Samo prijave sa uslikanom bankovnom uplatnicom će biti uzete kao validne, a oni čija prijava bude uredu dobiti će povratni e-mail sa potvrdom o rezervaciji mjesta.

Par dodatnih informacija:
– Bilo kakve dodatne upite oko STC-a mozete slati na Facebook stranicu Transform Sarajevo ili putem e-mail adrese info@transform.ba
– Krajnji rok za prijavu je 14.03.2018.
– Neće biti potrebna sportska odjeća, za sve demonstracije i praktične vježbe će biti obezbijeđeni demonstratori.
– Satnicu, detaljnije predstavljanje predavača, kao i teme predavača na STC-u ćemo obznaniti jako brzo.
– Svi oni koji pristupe STC-u će dobiti službene certifikate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *