Retrospektiva godine: Međunarodni seminari, uspješni projekti i povjerenje vježbača obilježili 2017.

Health & Fitness Studio krajem tekuće godine želi iskazati zahvalu partnerima i saradnicima koji su upotpunili naše projekte i dali doprinos da svaki naš događaj bude na većem nivou.

Ističemo zadovoljstvo urađenim poslom u ovoj godini jer smo prvi u Sarajevu i Bosni i Hercegovini koji su organizovali međunarodnu konferenciju o sportu sa prof. dr. Asimom Bradićem, javni fitness challenge sa nagradnim fondom, besplatne body&mind časove na otvorenom tokom ljetnog perioda i mnoge druge događaje i projekte.

U skladu s tim, želimo se zahvaliti:

– Vladi Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Elmedinom Konakovićem i kompaniji Bosnalijek d.d. za podršku međunarodnoj konferenciji o sportu sa prof. dr. Asimom Bradićem;
– NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S.. Predstavništvo u BiH za podršku Alora Body&Mind Outdoor Class projektu;
– Općini Novo Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Koldžom i farmaceutskim kompanijama BELUPO i Farmavita za podršku NEOFEN Fitness Challenge projektu;
– Domaćem brendu Alma Ras koji nam nesebično pruža podršku dok zajedno rastemo i sazrijevamo u vodeće u svojim oblastima.

Ponosni smo i na useljenje u nove prostorije, što je rezultat višegodišnjeg rada i truda cijele ekipe. Moderno opremljen, prostraniji i daleko funkcionalniji prostor u okviru novoizgrađenog R Sport Centra u sarajevskom naselju Jezero pružaju vrhunske uslove za rad kako vježbačima tako i trenerima.

Sa zadovoljstvom smo prihvatili učešće i na ovogodišnjem “Race for the cure” događaju, gdje smo pružili podršku damama u borbi protiv karcinoma dojke.

Vrijedi spomenuti da smo godinu počeli radionicom sa Tamarom Vračar – Ratković u februaru, a završili trećom službenom TRX STC edukacijom. Time smo bosansko-hercegovačko i crnogorsko fitness tržište obogatili za 14 novih licenciranih TRX instruktora, čije su diplome priznate u cijelom svijetu.

Koncem godine uspostavili smo saradnju i sa privatnom predškolskom ustanovom “Smart”, gdje prema savremenim metodologijama rada razvijamo osnovnu motoriku najmlađih.

U najavi je i prva nezavisna psihofizička škola za trudnice u Sarajevu. U saradnji sa NVO “Prirodni porod” već od 2. januara počinjemo sa prvom nezavisnom školom za trudnice i porodilje u Bosni i Hercegovini kako bi ove kategorije društva kompletan proces trudnoće, sam čin poroda i sve ono što čeka poslije dočekale što spremnije.

Na kraju, posebnu zahvalu upućujemo svim vježbačima individualnih i grupnih programa koji su srž našeg djelovanja. Njihovo povjerenje u našu ekipu je veliki motiv da i u 2018. godini nastavimo sa stručnim usavršavanjem i profesionalnim napretkom kako bismo naš rad dodatno unaprijedili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *