Transform na u23 Evropskom prvenstvu u atletici: Ćerimagić selektor reprezentacije BiH

Od 13. do 16. jula u poljskom gradu Bydgoszcz održava se Evropsko prvenstvo u atletici za takmičare do 23 godine.

Svoje mjesto na smotri najboljih atletičara u ovoj dobnoj granici našla je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a sa selektorske pozicije je predvodi jedan od trenera Transform ekipe Elmir Ćerimagić – Ćera.

Ćera je jedan od idejnih tvoraca Transforma. Svoju ljubav prema atletici iz školskih dana prenio je i na studentske, budući da je master rad odbranio upravo na Katedri za bazične sportove, temom “Utjecaj nivoa elastične snage i morfoloških odlika donjih ekstremiteta na dinamiku startnog ubrzanja”. Danas, osim što je dio ekipe Transforma, Ćerimagić rukovodi i Atletskim klubom Novi Grad Sarajevo. Inicijator je uspješnih ideja kao što su Atletske rekreativne lige i Quickie atletske dječije lige, a najveći “krivac” je što jedan od najmlađih atletskih klubova u BiH u svojim redovima ima Olimpijca – Kemala Mešića i trenutno najbržu osobu na 100 metara u državi – Damira Redžepagića.

Ćera se svojom vedrinom, znanjem, ali i ambicijom za istraživanje novih spoznaja i saznanja savršeno uklapa u harmoničnu ekipu naših trenera. Najbolje priznanje za rad je učešće na jednoj velikoj međunarodnoj smotri, a upravo ovo takmičenje u Poljskoj to jeste.

Ekipa Transforma želi mnogo sreće našoj atletskoj reprezentaciji, s nadom da će se kući vratiti bogatiji za bolje rezultate u odnosu na dosadašnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *