Kolektiv DHL-a odlučio svoju TRANSFORMaciju povjeriti nama

Predstavništvo kompanije DHL za Bosnu i Hercegovinu odlučilo je povodom sedmice “AsOne Appreciation Week” čija je tema ove godine bila unaprijeđenje fizičkog i mentalnog zdravlja, uključiti 30-minutni jutarnji body&mind trening, stručno osmišljen i vođen od strane ekipe fitnes studija Transform Sarajevo.

Sa ciljem buđenja svijesti svojih uposlenika o važnosti fizičke aktivnosti, proteklu sedmicu radni kolektiv DHL kompanije je imao priliku da svaki svoj radni dan započne uz lagani body&mind trening, kako bi kvalitetno razbudili svoj um i tijelo, povećali energiju za radni dan te na koncu produktivnost na poslu. Trening se sprovodio u prirodi, kroz jednostavno izvodive vježbe u cilju bržeg pokretanja metabolizma. Neophodno je bilo kvalitetno razgibati cijelo tijelo i aktivirati sve mišićne grupacije. Akcenat smo stavili na vježbama za mobilnost kičmenog stuba, što je inače kritična tačka kod kancelarijskih poslova. Zatim, radili smo mobilnost ramenog pojasa, kao i zgloba kuka. Vježbe stabilizacije su, također, bile neizostavne kojima smo se pobrinuli o dubinskoj muskulaturi trupa. Časovi su se završavali 10-minutnim opuštanjem i meditacijom u divnom prirodnom okruženju Centra za sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Želimo naglasiti da smo ponosni na feedback od strane kolektiva DHL-a kojima je vježba u prirodi jako prijala te su voljni svakoga jutra dolazili 30 minuta prije početka radnog vremena, a napuštali svaki čas zadovoljnim osmjehom na licu.

Vježbe su im itekako koristile budući da svoje radno vrijeme godinama provode u statičnim pozicijama. Transform Sarajevo se zahvaljuje kolektivu DHL-a na ukazanom povjerenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *