(FOTO) Preko stotinu posjetioca slušalo predavanje dr. Bradića u Sarajevu

This slideshow requires JavaScript.

U subotu je u sarajevskom hotelu Holiday održan prvi Transform seminar na temu “Tri istine izvrsnog funkcionalnog treninga”.

Predavač na seminaru bio je dr. sci. Asim Bradić, profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i trener koji je u svojoj karijeri radio sa preko 700 osoba.

Seminaru su prisustvovali fitness i kondicioni treneri iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, a imali smo gosta čak i iz daleke Turske.

Dr. Bradić je na sebi svojstven način iznio temu i otkrio koje su to tri istine izvrsnog funkcionalnog treninga. Zbog toga su polaznici seminara saznali zašto je bitno poznavati motoričku kontrolu, šta je to glutalna amnezija i koje povrede uzrokuje, zbog čega vježbu Tursko dizanje u svijetu nazivaju “3D vježba”, koje su to izvrsne funkcionalne vježbe koje možete raditi sa jednostavnim rekvizitima, kako disati, koliko nam je bitna mobilnost i stabilnost kao i mnoge druge informacije.

Transform Sarajevo je ovom prilikom ugostio i bivše sportiste koji su govorili o svojim iskustvima. Pozivu su se odazvali Damir Mršić, Muhamed Konjić, Dževad Poturak, Adin Arnaut i Kemal Mešić.

Želimo se zahvaliti našim prijateljima projekta koji su prepoznali značaj događaja i odlučili stati uz nas pri organizaciji:

  • Vlada Kantona Sarajevo
  • Elit Nutrition
  • Bosnalijek
  • Red Bull
  • Alma Ras

Kao što je i dr. Bradić istakao, plan u budućnosti nam je da se Transform seminar pretvori u konferenciju koja će okupiti mnoge stručnjake iz svijeta sporta. Prema tome, već smo počeli raditi planove o drugom Transform seminaru koji će se održati u martu 2018. godine i okupiti, nadamo se, još veći broj eminentnih predavača iz svijeta sporta, fitnessa, kondicijske pripreme i sportskog treninga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *